Formirana Radna grupa za implementaciju preporuka OEBS
Foto: Skupština.me

Ima mjesta i za opoziciju

Formirana Radna grupa za implementaciju preporuka OEBS

Kolegijum predsjednika Skupštine formirao Radnu grupu za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR.

Na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore, kojom je predsjedavao Ivan Brajović, donijet je Zaključak o formiranju Radne grupe koja će imati zadatak da analizira primjenu izbornog zakonodavstva, i na osnovu Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR povodom održanih parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, razmotri i predloži način implementacije preporuka iz navedenog izvještaja.

Radnom grupom, formiranom na osnovu člana 26 Poslovnika Skupštine Crne Gore, rukovodiće poslanica Marta Šćepanović, a u njenom sastavu će biti poslanici Miodrag Vuković, Predrag Sekulić, Željko Aprcović, Jovanka Laličić, Miloš Nikolić, Danijel Živković, Mićo Orlandić i Genci Nimanbegu.

Zaključkom je predviđeno da radna grupa koristi ekspertska znanja OSCE/ODIHR i drugih relevantnih međunarodnih organizacija, a po potrebi će konsultovati predstavnike Državne izborne komisije, Agencije za sprječavanje korupcije, Agencije za zaštitu ličnih podataka, Agencije za eletronske medije Crne Gore, univerzitetâ, nevladinog sektora i drugih organizacija i institucija, koje mogu dati doprinos u radu.

Radna grupa je otvorena za predstavnike parlamentarne opozicije koji do sada nijesu odredili svoje članove u Radnoj grupi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.