Studenti VMŠ iz Podgorice i južne regije: Nama niko ne plaća smještaj u Beranama

VMŠ da bude u PG

Studenti VMŠ iz Podgorice i južne regije: Nama niko ne plaća smještaj u Beranama

Studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) iz Podgorice, Danilovgrada, Bara, Cetinja i ostalih južnih opština traže da se ta škola iz Berana premjesti u Podgoricu ili da se zadrži sadašnje stanje odnosno da se nastava i dalje tri dana odvija u Podgorici a dva dana u Beranama.

"Smatramo da ćemo više znanja steći u KCCG kao jedinoj ustanovi tercijalnog nivoa, nego u opštinskim bolnicama. Želimo da po završetku studija imamo kvalitetno znanje i akreditovanu diplomu, jer će neko od nas naći posao i van granica naše zemlje", navodi se u saopštenju studenata VMŠ iz Podgorice i ostalih opština juga zemlje.

Kažu da je studentima sa sjevera Crne Gore koji dolaze na nastavu u Podgoricu obezbijeđen cjelokupan smještaj u studentskom domu, dok oni putuju u Berane o njihovom trošku (prevoz,  smještaj,  hrana...).

"Takođe dosta kolega je u radnom odnosu i nisu u mogućnosti da uvijek prisustvuju nastavi (koja je obavezna), jer su upisali program koji je trebao kompletno biti sproveden u Podgorici odnosno KBC-u.  Ne mora se nastava potpuno prebaciti u Podgoricu,  može da ostane i ovaj model,  ali da se onda i studentima koji putuju u Berane obezbijedi smještaj,  a studentima koji su u radnom odnosu daju olakšice u vidu većeg broja dozvoljenih izostanaka sa nastave", kazali su studenti iz Podgorice i južne regije.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.