Novu aplikaciju na Fejsbuku odmah ćete poželjeti da instalirate
Ilustracija

Lite verzija

Novu aplikaciju na Fejsbuku odmah ćete poželjeti da instalirate

Postoji skrivena, mnogo bolje verzija Facebook Messengera i vjerovatno ćete poželjeti odmah da počnete da je koristite.

Fejsbuk je napravio aplikaciju Messenger Lite koja je dostupna u nekoliko država omogućivši svojim korisnicima bržu i efikasniju verziju.

Lite verzija je napravljena kako bi bila oslobođena mnogih beskorisnih segmenata aplikacije poput Facebook Stories-a i gifova.

Na taj način štedi prostor korisnicima, koristi manje podataka i uglavnom izbjegava dodatne funkcije koje su poslednjih nekoliko godina dio običnog Messengera.

Ova aplikacija naravno ima i svoje mane, pa tako na primjer neće sve napredne funkcije biti ispravne. Naravno, vaš nalog će imati pristup svemu tome, samo što ih nećete moći koristiti u Lite verziji.

Ova aplikacija je dostupna korisnicima Android telefona , za iOS verziju je još uvijek nema. Možete je nabaviti putem Google Play prodavnice i takođe možete obje istovremeno držati u telefonu.

Tri su glavna razloga zbog kojih bi trebalo da je koristite.

Sadrži manje podataka, čineći je ujedno lakšom za upotrebu i jeftinijom (isključivo za ćaskanje). Velike fajlove, poput fotografija i gifova je nemoguće primiti, što znači da vam to neće dodatno trošiti internet.

Takođe je napravljena da radi na što većem broju uređaja, pa je tako moguće koristiti je na starim modelima telefona koji ne podržavaju standardnu Messenger aplikaciju.

Kao treći razlog za korišćenje ove aplikacije navodi se izbacivanje mnogih funkcija kojima je standardna verzija obogaćena poslednjih nekoliko godina.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.