Ovako izgleda kad smartphone eksplodira (VIDEO)
Ilustracija

Pogledajte i obratite pažnju

Ovako izgleda kad smartphone eksplodira (VIDEO)

Svi smo čuli za priče i vidjeli posljedice: opekotine, materijalna šteta i spaljen uređaj. Ono čemu je malo ko posvjedočio je sama eksplozija.

Sudeći prema dostupnim snimcima, eksplozije mobilnog uređaja sve su osim bezazlenih.

Trenutak eksplozije zabilježen je u ovim kratkim snimcima.

Radnik hotela u Indoneziji je, na sreću, prošao bez ozbiljnih povreda. Njegov telefon je, sa druge strane, spreman za bacanje u đubre. U videu možemo primijetiti kako muškarac kreće da provjeri telefon, vjerovatno zbog porasta temperature sekund prije nego što mu je uređaj eksplodirao u džepu majice.

Ono što je slijedilo je mahnito kotrljanje po podu i još brže skidanje zapaljene košulje.

Drugi slučaj svjedoči o vrlo sličnoj eksploziji u džepu košulje muškarca na radnom mjestu.

Uzročnici ovih havarija mogu biti brojni. Od serijske greške na bateriji, preko previsoke sobne temperature, pa sve do oštećenja samog uređaja ili korišćenja punjača lošeg kvaliteta.

Kako se zaštititi?

Ako želite da izbjegnete da vam se ovo desi koristite punjač koji ste dobili u paketu s uređajem. Ako već kupujete drugi brend, budite sigurni da je riječ o nečem kvalitetnom - po mogućnosti sa sertifikatom proizvođača samog uređaja, piše tportal.hr.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.