Iračke snage spremne za poslednju borbu protiv ISIS-a (VIDEO)
Foto: Youtube/Screenshot

Predato preko 200 džihadista

Iračke snage spremne za poslednju borbu protiv ISIS-a (VIDEO)

Borba protiv ISIS-a u sjevernom iračkom gradu Havija je završena, a stotine džihadista su se predale vladinim snagama, javljaju svjetski mediji.

Iako su se ranije zaklinjali na "borbu ili smrt", džihadisti su se masovno predali i odvedeni su u kurdski centar za ispitivanje na sjeveru Iraka. Gubitak ovog velikog uporišta u četvrtak označio je veliki poraz ekstremističke grupe, čiji su borci do sada uvijek birali samoubistvo umjesto predaje, prenosi Index.hr.
 
 ISIS još uvijek pod okupacijom drži sela zapadno od Havije te koristi autobombe u napadima na vladine snage. Takođe su zapalili izvore nafte, kako bi otežali zračne napade na svoja okolna uporišta. Lokalno stanovništvo je pozdravilo napredak vladinih snaga i zahvalilo im na oslobođenju.
 
Otkako je 21. septembra započela borba za ovo područje, službenici su objavili da se predalo više od 200 džihadista. ISIS sada kontroliše samo mala područja uz sirijsku granicu. Vladine snage i koalicija su izjavili da su spremni za posljednju borbu protiv terorista u Iraku. 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.