Velika akcija policije u Beranama i Rožajama: Privedeno 20 osoba, oduzeta municija i vozila
Ilustracija

Pretreseno 16 lokacija

Velika akcija policije u Beranama i Rožajama: Privedeno 20 osoba, oduzeta municija i vozila

Policija Berana i Rožaja uz podršku Posebne jedinice policije i uz koordinaciju sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, u nastavku preventivno – represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno – interesantnim licima, danas je izvršila pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na 16 lokacija na području ove dvije opštine.

Policijski službenici su danas, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima, izvršili pretrese lokacija koje koriste tzv. bezbjednosno – interesantna lica.

"Na 16 lokacija na području opština Berane i Rožaje, u koordiniranoj i istovremenoj akciji, pronađena su i radi provjere oduzeta tri vozila, kao i veća količina pištoljske municije, prigušivač za vatreno oružje i sredstva pogodna za vršenje napada na život i tijelo.

U policijske prostorije je do sada privedeno 20 lica. U toku je kriminalistička obrada tih lica", saopšteno je iz policije.

Oduzeta vozila, prigušivač, municija i ostali predmeti biće vještačeni u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla i eventualne povezanosti sa izvršenim krivičnim djelima.

Policijske aktivnosti u ovom predmetu se nastavljaju.

Iz policije podsjećaju da su službenici Sektora kriminalističke policije, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, a u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, CB Nikšić, CB Budva, SAJ i PJP, u koordinaciji sa tužilaštvom i postupajući po pribavljenim naredbama sudija za istragu osnovnih sudova u Herceg Novom i Kotoru, u okviru aktivnosti koje policija preduzima u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa (OKG), 4. oktobra izveli akciju „Boka“.

"Tada je na dvadesetjednoj lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg Novog izvršen pretres stanova, drugih prostorija i imovine članova organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih lica. Privedeno je više bezbjednosno – interesantnih lica a prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto: 16 vozila visoke klase marki "BMW"; "VW", "Audi", "Porsche", od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite; 3 motocikla; više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica (među oduzetim telefonima su bili i telefoni marke "Blackberry" sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije); više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka; 5 pištolja i 5 pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja; više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra; 1 pancir i 1 metalni boks; 1 optički nišan; novac u iznosu od oko 8.000 eura; dokumentacija o različitim vrstama novčanih transakcija koje će biti predmet daljih provjera; dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka; veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike", saopšteno je iz UP.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.