Naser Orić i Sabahudin Muhić oslobođeni krivice za ubistva u Srebrenici
Naser Orić

Sud Bosne i Hercegovine

Naser Orić i Sabahudin Muhić oslobođeni krivice za ubistva u Srebrenici

Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je Nasera Orića i Sabahudina Muhića krivice za ubistva zarobljenika na području Bratunca i Srebrenice, javlja Anadolija.

Orić, bivši komandant jedinica Armije BiH (ABiH) na području Srebrenice, i Muhić, pripadnik ABiH, oslobođeni su krivice da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Presuda je prvostepena i postoji mogućnost žalbe.

Kako je preneo sarajevski portal Klix, Orića je ispred zgrade Suda BiH dočekalo mnogo ljudi, koji su njegov izlazak pozdravili aplauzom. Orić se nije zadržavao pred zgradom suda, već je samo kratko prokomentarisao: "Pravda je zadovoljena".

Njegova advokatica Lejla Čović je izjavila da je današnja presuda ona koju je advokatski tim odbrane Nasera Orića očekivao sve vrijeme. 

"Bilo ko ko je pratio ovo suđenje, mogao je samo ovakvu presudu i očekivati", kratko je rekla Čovićeva. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.