DN: Radulović remetio istragu protiv DF-a ''obrađivajući'' svjedoke?
Branko Radulović

Saslušavaju svjedoke prije Katnića

DN: Radulović remetio istragu protiv DF-a ''obrađivajući'' svjedoke?

Demokratski front pokušava da utiče na svjedoke u istrazi o pranju novca, u procesu koji se vodi protiv lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, osumnjičenog da je zajedno sa biznismenom iz BiH Momirom Nikolićem stvorio kriminalnu organizaciju preko koje je prošle godine u Crnu Goru nelegalnim putem ušla velika količina dolara za kampanju Fronta, pišu Dnevne novine.

Među funkcionerima DF koji su obrađivali svjedoke, bio je, navodno i poslanik Branko Radulović kojem su Mandić i Knežević dali u zadatak da „ispita” jednog od svjedoka u ovoj istrazi i prenese mu što treba da kaže na saslušanju, odnosno što ne smije da kaže.

Da ovo nijesu spekulacije, potvrđuje i informacija portala Standard, da je Radulović u petak ujutru saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu građanina, upravo zbog pokušaja remećenja istrage.

Prema saznanjima DN, Radulović se nedavno, po nalogu lidera Mandića i Kneževića, sastao sa jednim od svjedoka u istrazi o pranju novca, gdje je detaljno ispitivan o sadržini saslušanja. Sastanak je, navodno, upriličen u restoranu “Savoja”, a osim Radulovića i svjedoka u istrazi o pranju novca, prisutan je bio i advokat lidera PzP Dražen Medojević.

Izvor DN tvrdi da je osoba sa kojom se poslanik PzP sreo pretrpjela ozbiljne kritike zbog pominjanja lica od kojeg je dobila novac, te da je to posebno iznerviralo Mandića i Kneževića.

Kao navodi list, vjerovatno je samo pitanje dana kada će javnosti biti poznato koga su to lideri Fronta pokušali da sakriju i na koga su sve vršili pritisak. No, ono što je vrlo simptomatično, jeste da je dan nakon što je u SDT bio Branko Radulović, na portalu IN4S osvanula “ekskluzivna” vijest da je i gradonačelnik Podgorice navodno mijenjao dolare za kampanju DPS-a.

Sve je bilo smišljeno da se pokuša napraviti afera tamo gdje od nje nema ni pomena, pa je DF zakazao konferenciju za medije, tražeći da vrhovni državni tužilac provjeri o čemu se radi.

 Istog dana oglasilo se Specijalno državno tužilaštvo koje je negiralo tvrdnje da je jedan od osumnjičenih za krivično djelo pranje novca pominjao ime gradonačelnika Podgorice.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.