Na novom gradskom groblju otvorena Spomen česma Rođi Raičeviću

Poklon građanima Nikšića od porodice

Na novom gradskom groblju otvorena Spomen česma Rođi Raičeviću

Na novom gradskom groblju juče je predata građanima na upotrebu Spomen česma, sagrađena u čast legendarnom kompozitoru i pjevaču Rođi Raičeviću.

Česma je poklon građanima od porodice Raičević, a otovrena je na šesnaestogodišnjicu smrti nekad popularnog pjevača iz našeg grada.

Miško Raičević kazao je za portal Onogošt da je idejno rješenje uradila opština, a da je porodica u znak sjećanja na Rođu željela da daruje građanima spomen česmu, objekat za koji se nada da će im dugo služiti.

„Porodica i prijatelji su se okupili da obilježimo taj datum kao pomen na Rođu. Porodica je u njegovu čast donirala gradu i građanima spomen česmu na novom groblju. Mi predajemo česmu na urpavljanje opštini. Moram istaći i izraziti zahvalnost ljudima iz Vodovoda koji su tehnički dio i priključenje uradili besprekorno i u veoma kratko vremenu. Mi smo nakon toga u HD Laković dijelili novi CD sa Rođovim pjesama“, kazao je Raičević.

Plato od oko 35 kvadrata, sa pratećim mobilijarom i sa objektom česme  koštao je oko 10.000 eura.

Rođa je rođen 1957. godine u Nikšiću, gdje je završio osnovnu školu. Srednju je pohađao u Podgorici, a Fakultet muzičkih umetnosti studirao je u Beogradu, zbog čega se 1976. preselio u srpsku prijestonicu.

Svirao je violončelo i klavir. Jedno vrijeme bio je član sastava Rokeri s Moravu, kao i orkestra Miše Mijatovića.

Prvi album snimio je 1993. godine, a sa njega su se izdvojile pjesme "Tako je suđeno", "A ja imam tebe" i "Rastanak".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.