Koruptivne radnje koštale Luku Kotor i građane milione eura

Drašković saopštio

Koruptivne radnje koštale Luku Kotor i građane milione eura

Lučka uprava i Direktorat Mininistarstva za saobraćaj i pomorstvo nanijeli su štetu Luci Kotor od milion eura, saopštio je predsjednik kotorskog Odbora Liberalne partije Vido Drašković.

"I pored upozorenja dodjeljuje se pravo na pilotažu (uvod brodova u zaliv) privatnoj agenciji čime se Luci Kotor AD uskraćuje pravo na ostvarenje prihoda. To traje od maja 2015. do septembra 2017, kada je Luci vraćeno pravo na pilotažu. Za taj vremenski period odlukom Lučke uprave i Direktorata, odnosno komisije koju su oni formirali za dodjelu pilotaže, Luka Kotor oštećena je za više od milion eura a privatnoj agenciji omogućeno da bespravno zaradi više od milion eura", kazao je Drašković.

On ističe da je, aktuelna opštinska vlast u Kotoru  u predizbornoj kampanji obećala građanima da će štititi opšti interes i boriti se protiv svih štetnih pojava i da će preduzimat sve radnje za otkrivanje i kažnjavanje počinioca krivičnih djela.

"Pitanje je da li će opštinska vlast pokrenuti postupak za obeštećenje luke i za utvrđivanje odgovornosti, s obzirom da je Opština Kotor većinski vlasnik luke? Sredstva koja je ovom koruptivnom radnjom luka izgubila bila bi dovoljna da luka realizuje projekat poboljšanja sigurnosti boravka kruzera u zalivu i smanjenju štetnih uticaja na životnu sredinu bez kreditnog zaduženja", saopštio je on.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.