Mihailo: Vlada i Skupština da povedu računa o CPC
Mitropolit Mihailo

Pripadnici obije crkve obavljali su vjersku službu razdvojeni policijom

Mihailo: Vlada i Skupština da povedu računa o CPC

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) bili su jutros ispred Crkve svetog Đorđa u spomen parku Kruševac u Podgorici, dok su se unutar crkve nalazili pripadnici Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Pripadnici obije crkve obavljali su vjersku službu, dok su između njih stajali policajci. Sve je proteklo bez incidenata.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su Televiziji Crne Gore saopštili da o ovom događaju ne žele da daju izjave za medije, jer je riječ o uobičajenoj službi u crkvi.

Mitropolit CPC Mihailo je poručio da od Vlade traže da povedu računa od CPC.

"Obraćam se Vladi Crne Gore, obraćam se Skupštini Crne Gore, da jednom povedu računa o CPC. Da mi ne rješavamo pitanje crkve, nego neka oni rješavaju pitanje imovine, a CPC je riješila svoj posao. Ona će je ovdje nalaziti pa makar bio i jedan Crnogorac", poručio je Mihailo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.