Ptica udarila u motor na letu Podgorica-Varšava, posada prizemljila avion
Ilustracija

Bezbjednost nije bila ugrožena

Ptica udarila u motor na letu Podgorica-Varšava, posada prizemljila avion

Na jučerašnjem letu Montenegro Airlines-a iz Podgorice ka Varšavi, u toku faze spuštanja odnosno slijetanja došlo je do udara ptice u desni motor aviona.

Kako je saopšteno iz MA, udar se nije osjetio u pilotskoj i putničkoj kabini, bezbjednost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, i letačka posada je kao i na svakom drugom letu rutinski prizemljila avion.

"U toku redovne kontrole aviona između dva leta, uočeno je mehaničko oštećenje usisnika desnog motora tipa GE (General Electric) CF34-10E5, dok drugih posledica udara nije bilo. Udar ptice je uobičajeni problem koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u ovoj vrsti posla", saopšteno je, prenosi Portal Analitika.

Nakon detaljne inspekcije i analize oštećenja, koju je radio Sektor održavanja Montenegro Airlines-a (MA) u saradnji sa inženjeringom proizvođača aviona (Embraer) odnosno inženjeringom proizvođača motora (General Electric), utvrđeno je da se avion ne može vratiti u saobraćaj dok se ne izvrši strukturalna popravka usisnika motora. U ovom trenutku se ne može precizno odrediti koliko će proces popravke trajati.

"Zbog neplaniranog povlačenja ovog aviona iz saobraćaja, putnici sa jutarnjeg leta za Beograd i popodnevnog leta za Rim otputovaće sa našim kod šer partnerima, dok će letovi za Ljubljanu, Frankfurt i večernji let za Beograd kasniti zbog preraspodjele saobraćaja.Koristimo priliku da se izvinimo našim cijenjenim putnicima zbog eventualnih neprijatnosti uzrokovanih promjenama u saobraćaju usled ovog nepredviđenog događaja. Bez obzira na ove otežavajuće okolnosti, sve planirane operativne aktivnosti za ovaj letački dan biće realizovane, a putnici zbrinuti i bezbjedno prevezeni na odredište", zaključuje se u saopštenju MA.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.