Vjenčali se princ Filip Karađorđević i Danica Marinković
Foto: Tanjug

Kraljevsko vjenčanje u crkvi u posljednjih 95 godina

Vjenčali se princ Filip Karađorđević i Danica Marinković

U Sabornoj crkvi u Beogradu danas su se, u prisustvu brojnih zvanica, na vječnu ljubav zakleli princ Filip Karađorđević i Danica Marinković.

Nakon vjeridbe koja je proslavljena u Londonu tokom ljeta, danas su izgovorili sudbonosno Da Filip i Danica, drugi sin prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića i ćerka čuvenog srpskog slikara Cileta Marinkovića.

36964865959d8f1f2a50e3353502387v4big

Vjenčanje je održano u Sabornoj crkvi u Beogradu, poglavar SPC, patrijarh Irinej je vjenčao prinčevski par, a svečanosti prisustvuju brojne javne ličnosti. 

Mlada je za ovaj dan odabrala haljinu srpske dizajnerke Roksande Ilinčić koja zivi i radi u Velikoj Britaniji. 

37067923259d8f1f338467731403668v4big

Ovaj događaj poseban je po tome što je riječ o prvom kraljevskom vjenčanju u Sabornoj crkvi u posljednjih 95 godina.

RTS

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.