Sastanak predstavnika Rusije i SAD o Ukrajini u Beogradu
Beograd

Rješenje krize

Sastanak predstavnika Rusije i SAD o Ukrajini u Beogradu

Predstavnici Rusije i SAD sastaće se danas u Beogradu da razgovaraju o rješenju krize u Ukrajini.

Specijalni izaslanik SAD za pregovore u Ukrajini Kurt Volker i savjetnik ruskog predsjednika Vladislav Surkov razgovaraće o bržem sprovođenju sporazuma iz Minska i obnavljanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, rečeno je agenciji Beta u ambasadi SAD u Beogradu.

Sporazum iz Minska iz februara 2015. previđa prekid vatre u istočnom dijelu Ukrajine i dalji korake da se okončaju sukobi, ali u velikoj mjeri nije primijenjen.

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da pretpostavlja da je Beograd izabran za mjesto sastanka zato što je Surkov na listi sankcija Evropske unije zbog čega mu je zabranjen ulazak u zemlje članice Unije.

Ovo će, poslije sastanka u Minsku 21. avgusta, biti drugi susret Volkera i Surkova. 

Volker je odbio da se sastane sa Surkovom u Rusiji, naveo je RSE.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.