Vjetar jačine do 120 km na čas lomio rasvjetu i stabla (FOTO)
Foto: Radio Jadran

Herceg Novi

Vjetar jačine do 120 km na čas lomio rasvjetu i stabla (FOTO)

Služba Komunalne policije, službenici Komunalno stambenog i dežurna ekipa Službe zaštite i spašavanja od jutros su na terenu u zajedničkoj akciji, kako bi se sanirale posljedice vjetrovite noći.

Jak istočni vjetar koji je u prosjeku od ponoći do jutros duvao brzinom između 90 i 120 km/h, odnosno oko 30 m/s, na čitavom potezu od Igala do Kamenara oborio je stabla, odlomio grane, na nekim lokacijama porušio saobraćajne znakove i oštetio stubove od struje, kažu za Radio Jadran načelnica Komunalne policije Marija Andrić i direktorica Stambeno komunalnog, Jasmina Konjević, koje jutros zajednički obilaze teren.

„Ono što je najbitnije jeste da su putevi prohodni i nema zastoja saobraćaja. Veća šteta nije pričinjena. Ono što je za ovakvo vrijeme uobičajeno su oborena stabla i granje, koje uklanjamo bukvalno od Igala do Kamenara, a na Toploj smo imali i manje oštećenje na jednom privremenom objektu“, kaže načelnica Komunalne policije, Marija Andrić.

Konjević je cijelo jutro na terenu i kako kaže, osim odlomljenog zelenila, evidentirali su i oštećenje na nekoliko stubova javne rasvjete.

nevrijeme07102

Foto: Radio Jadran

„Angažovali smo i dvije dodatne ekipe osim standardnih. Vraćamo rasvjetu u prvobitno stanje, kako ne bi negdje došlo do strujnog udara. Najviše oštećenja imamo na potezu od Igala do Zelenike, a na rivijeri mnogo manje. Odrona nema, a drugih intervencija nijesmo imali. Za sada nas niko nije pozivao ni iz zaleđa, tako da vjerujem da gore nema problema“, kazala je Konjević.

Jak istočni vjetar koji je čitavu noć duvao brzinom od 90-110 km/h, odnosno 30 m/s, počeo je da slabi, a u popodnevnim časovima očekuje se da će potpuno „utihnuti“. Najjači udar ovog vjetra bio je jutros u 6 i po, od čak 122 km/h, odnosno 34 m/s, koliko su izmjerili u HMS u Igalu.

Radio Jadran

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.