Medojević i Radulović nezadovoljni načinom vršenja vlasti u Budvi

Sastanak sa novim članovima PZPa

Medojević i Radulović nezadovoljni načinom vršenja vlasti u Budvi

Predsjednik PzP Nebojša Medojević i zamjenik predsjednika PzP prof. dr Branko Radulović boravili su sinoć u Budvi u okviru sastanka sa novim članovima Pokreta za promjene.

Tom prilikom Medojević je uručio članske karte novim članovima i poželio im uspjeh na, kako je rekao, zajedničkom putu, istine i pravde, koji prethodnih godina, a pogotovo poslednjih mjeseci, nije bio ni malo lak.

“Pokret za promjene i Demokratski front zadnjih 8 mjeseci prolaze jednu golgotu, nezapamćen progon, od strane ovog režima, SDT-a i SPO-a, pa zbog toga nismo ni mogli da obratimo malo više pažnje na razvoj naših lokalnih odbora, funkcionisanju lokalnih samouprava, naročito u Opštinama gdje vršimo vlast.” saopštio je Medojević. 
On je dodao da će centrala PzP uprkos progonu, hapšenjima, svakodnevnim suđenjima, u narednom periodu povesti vise računa o funkcionisanju lokalnih odbora, a naročito lokalnih samouprava u Opštinama gdje je PzP dio vlasti:

“Moram istaći da smo vrlo nezadovoljni  načinom vršenja vlasti u Budvi. Zato je jako bitno da jedan od ključnih ciljeva i zadataka  bude taj da ne smijemo nipošto da se obrukamo i izgubimo obraz. PzP ne smije učestvovati ni u kakvim oblicima korupcionaških afera i dilova u Opštini Budva. Drugi zadatak je taj da moramo ojačati OO PzP Budva i jako mi je drago kad vidim da idemo u tom pravcu, a dokaz je veliki broj  novih članova koje vidim ovdje večeras. Nas bivši predsjednik OO više je opstruirao razvoj PzP u Budvi zbog svojih ličnih interesa i radio protiv interesa OO PzP Budva, zato mi je još jednom drago što sam večeras ovdje.Treći zadatak je da aktivno učestvujemo u sprečavanju nekih negativnih političkih trendova koje smo mi primijetili u Budvi, jer smo nezadovoljni načinom funkcionisanja naše vlasti. Prvo zbog toga što je PzP dobio nesrazmjerno malo pozicija u lokalnoj vlasti u odnosu na politički značaj i političku težinu. Zbog nekorektnog ponašanja naših koalicionih partnera koji nisu na korektan način ispoštovali nas kao što smo mi njih u drugim opštinama", kazao je Medojević.

 Kako je rekao, neće dozvoliti da se funkcioneri DPS-a infiltriraju u novoj vlasti.

"A prvi koji je to uradio u BD je gradonačelnik iz DCG. Ja sam odmah rekao da je za nas politički neprihvatljivo da kadrovi Brana Gvozdenovića budu na odlučujućim mjestima koja se tiču urbanizma. Mi nećemo rušiti vlast u BD, jer bi nas odmah optužili da radimo za režim. Ali svaku anomaliju i grešku naše vlasti mi moramo  da saopštimo prvo našim koalicionim partnerima, a ako to ne djeluje onda javno to treba saopštiti” istakao je Medojević.

Lider PZPa je naveo da sve što nije politički korektno prema građanima Budve, što nije u interesu i programu PzP-a I DF-a,  mora se javno saopštiti.

"Zato ću ja u narednom periodu da predložim, pošto se godinama bavim borbom protiv korupcije i nepotizma, član sam i mnogih međunarodnih organizacija koje se time bave, predložiću osnivanje Opštinskog obdusmana koji bi se bavio borbom protiv korupcije i nepotizma, pa da vidimo koliko su kolege iz vlasti u Opštinama u kojima vršimo vlast, spremne da se ponašaju po evropskim standardima, jer ako majka gradonačelnika sa svojim arhitektonskim biroom učestvuje na konkursu i dobije posao od Opštine, to građani Budve moraju da znaju” zaključio je Medojević.

Zamjenik predsjednika PzP prof. dr Branko Radulović saopštio je takođe da je nezadovoljan funkcionisanjem vlasti u Budvi I dodao:

“Ja kao neko ko živi u Budvi sam bio zgrožen kada sam video ogromnu prljavštinu nakon kiše koja je tokom sezone pala u Budvi. To je naš obraz, obraz naših javnih preduzeća. Ako nam je kuća prljava, treba svi zajedno da se angažujemo i očistimo je. To je samo jedan od primjera na kojima moramo zajedno više da poradimo. A kad je u pitanju nepotizam, mi ne smijemo zapošljavati našu braću, sestre, blisku rodbinu.  PzP je uvijek bio protiv toga i nastavićemo da se borimo svim snagama, da sprovodimo ekonomske mjere iz našeg programa u cilju oporavka CG. ” zaključio je Radulović. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.