Danska: Policija pronašla glavu i noge ubijene novinarke
Foto: AP

U plastičnim kesama sa nožem

Danska: Policija pronašla glavu i noge ubijene novinarke

Danska policija je objavila da su ronioci pronašli glavu, noge i odjeću švedske novinarke Kim Val, koja je ubijena nakon što je 10. avgusta otplovila sa danskim pronalazečem Piterom Madsenom u njegovoj podmornici.

Jens Moler Jensen, policijski inspektor iz Kopenhagena u subotu je kazao da su dijelovi tijela pronađeni u petak u plastičnim kesama sa nožem i “teškim metalnim komadima“, kako bi potonuli, prenosi Anadolija. 

Dodao je da su glava, noge i odjeća pronađeni u blizini mjesta, gdje je pronađen trup švedske novinarke.

Medsen, koji se nalazi u pritvoru, rekao je da je Val poginula kada je slučajno udarila teška lopatica podmornice. Međutim, policija je objavila da je u trupu, koji je pronađen 21. avgusta u moru kod Kopenhagena, pronašla 15 ubodnih rana.

Ruke nesrećne novinarke, koja je pravila novinarsku reportažu, još uvijek nisu pronađene. Iz policije su kazali da uzrok smrti Val i dalje nije utvrđen.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.