Španija se plasirala na Svjetsko prvenstvo
Foto: thestar.com

Rekord Bufona

Španija se plasirala na Svjetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, pošto je u Alikanteu pobijedila Albaniju sa 3:0, u utakmici pretposlednjeg kola kvalifikacione Grupe G.

Španija je povela u 16. minutu golom Rodriga, vođstvo je udvostručio Isko u 24. minutu, a tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Tijago Alkantara, javlja Beta.

Za Španiju je nastupio Džerar Pike, kome su domaći navijači zviždali pri svakom kontaktu sa loptom, pošto je podržao referendum za nezavisnost Katalonije.

"Crvena" furija će 11. put uzastopno igrati na Svjetskom prvenstvu.

Španija je prva na tabeli sa 25 bodova i ima pet više od Italije, koja je u Torinu odigrala neriješno 1:1 protiv Makedonije.

Đorđe Kjelini je u 40. minutu doveo Italiju u vođstvo, a Makedonija je osvojila bod zahvaljujući golu Aleksandra Trajkovskog u 77. minutu.

Utakmicu je obilježio i golman Đanluiđi Bufon koji je sa 172 nastupa za Italiju postao evropski rekorder po broju utakmica za državni tim.

U drugoj utakmici u toj grupi Izrael je kao gost pobijedio Lihtenštajn sa 1:0 golom Ejtana Tibija u 22. minutu.

Albanija je treća na tabeli sa 13 bodova, Izrael ima 12, pretposlednja je Makedonija sa osam bodova, a Lihtenštajn je bez bodova.

U Grupi I Island je kao gost pobijedio Tursku sa 3:0 i preuzeo prvo mjesto na tabeli. Golove su postigli Johan Gudmundson u 32. minutu, Birkir Bjarnason u 39. i Kari Arnason u 50. minutu.

Island ima 19 bodova na prvom mestu na tabeli, a Hrvatska i Ukrajina po 17 bodova. Turska ima 14, Finska je sakupila osam, a Kosovo jedan bod.

Hrvatska je u Rijeci odigrala 1:1 protiv Finske, koja je odavno izgubila šanse za prolaz na Mundijal. Domaći su poveli u 57. minutu golom Marija Mandžukića, a konačan rezultat postavio je Piri Soiri u 90. minutu.

Utakmicu je obilježio Luka Modrić, koji je odigrao 100. meč za državni tim.

Fudbaleri Ukrajine pobijedili su Kosovo u Skadru sa 2:0. Ukrajina je povela autogolom Learta Pakarade u 60. minutu, a pobjedu je potvrdio Andrij Jarmolenko u 88. minutu.

Utakmice poslednjeg kola kvalifikacija igraju se u ponedjeljak i utorak.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.