DPS ubrzo nudi predloge izmjena i dopuna izbornih zakona
Skupština Crne Gore

Predstaviće ih OEBS-u

DPS ubrzo nudi predloge izmjena i dopuna izbornih zakona

Radna grupa DPS-a imaće već za desetak dana svoje predloge izmjena i dopuna izbornih zakona. U DPS-u su, piše Pobjeda, spremni da uvaže sve što je moguće, a svoje predloge predstaviće OEBS-u, kako bi provjerili jesu li u saglasnosti sa njihovim preporukama.

Izvor Pobjede kaže da DPS predloge neće slati u skupštinsku proceduru, dok opozicija ne prekine bojkot parlamenta.

"Do sada smo imali dobru praksu da izborne zakone zajedno usaglašavamo. Predsjednik parlamenta traži da se formira radna grupa od predstavnika svih poslaničkih klubova. Pretpostavljam da u ovom trenutku opozicija neće ući u tu radnu grupu, ali bez obzira na to, mi ćemo predložiti izmjenu i dopunu tih zakona. Ti predlozi će čekati kolege iz opozicije, jer za izmjene izbornih zakona potrebna je dvotrećinska većina", kaže sagovornik Pobjede iz DPS-a.

Prema njegovim riječima, ukoliko se desi da opozicija i dalje bojkotuje Skupštinu, pa i ako izborni zakoni ne budu promijenjeni, ne mogu dovesti u pitanje predsjedničke izbore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.