NPCG dobili Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma
Direktor NP Durmitor prima nagradu

Na sajmu turizma u Novom Sadu

NPCG dobili Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore dobilo je Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji se organizuje od 5 - 7. oktobra.

„Zlatna medalja u Novom Sadu je još jedna potvrda doprinosu razvoja održivog turizma čiji su rezultati prepoznati u regionu”, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica povodom nagrade.

On je takođe istakao da su sajamski nastupi Crne Gore u saradnji sa NTO CG od velikog značaja za Nacionalne parkove Crne Gore jer doprinose efikasnijoj promociji svih pet crnogorskih nacionalnih parkova.

„Očekujemo da će se trend povećanja broja posjetilaca nastaviti i u narednom periodu, što nas ujedno podstiče da unaprijeđujemo turističku ponudu i promociju vrijednosti Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija”, saopštio je Klica.

Zahvaljujući prirodnim vrijednostima i raznovrsnoj turističkoj ponudi, NP Durmitor bilježi rekordnu posjećenost ove godine.

„NP Durmitor ima izvanredne prirodne mogućnosti za razvoj turizma, što je značajna prednost u odnosu na mnoge druge turističke destinacije u okruženju“, kazao je direktor NP Durmitor Tomo Pajović koji je ispred Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore primio nagradu.

Turisti u NPCG su zainteresovani za pješačke, biciklističke i edukativne staze, rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, kao i obilazak planinskih jezera. Nacionalni parkovi nude i nove turističke proizvode kao što su specijalizovane staze za brdski biciklizam, šuma za čitanje, iznajmljivanje kajaka i bicikala, te dječija igrališta.

U saradnji sa NTO CG, predstavnici NPCG učestvuju na 50. jubilarnom Sajmu turizma u Novom Sadu. Pored zemlje partnera Crne Gore, na Sajmu se predstavljaju izlagači iz Austrije, BiH, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske i Slovenije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.