U subotu zajednička akcija građana u Zelenoj zoni

U 11 časova

U subotu zajednička akcija građana u Zelenoj zoni

Neformalna grupa stanara Bulevara Ivana Crnojevića već mjesec dana radi na realizaciji projekta ’’Zelena zona za djecu i penzionere’’ koji je podržan od strane fAKT-a, Fonda za aktivno građanstvo, a kroz program Građanska akcija.

U subotu, 7. oktobra u 11 časova održaće se zajednička akcija građana kojom će biti zaokružena prva faza uređenja, koja podrazumijeva čišćenje i pripremu parka kako bi tokom narednog perioda tu moglo biti postavljeno novo igralište.

"U proteklih mjesec dana stanari su za najmlađe posjetioce parka napravili novu kutiju sa pijeskom za igru, postavili šarene stolove i klupe i jednu ljuljašku. Pored toga, postavili su i nove klupe i dva šahovska stola kako bi i stariji mogli ljepše ispuniti vrijeme provedeno u parku. Akciji se pridružilo i gradsko Zelenilo, koje je doniralo nove i osposobilo stare klupe, pokosilo travu, uklonilo suve grane i ostatke betonskih stopa od prethodnog mobilijara", saopštio jeTim Zelene zone.

Zajednička akcija građana će početi u 11 časova, a planirano je da djeca sa akademskom slikarkom Ninom Vukčević farbaju stari tobogan, igru školice i oslikavaju mobilijar koji su stanari napravili tokom prethodnog perioda.

Biće organizovano i detaljno čišćenje parka od stakla i drugih sitnih predmeta, postavljanje parkovskog namještaja od paleta koje je donirala kompanija Pal Mont, ali i postavljanje nove male biblioteke na otvorenom u parku. U tome će stanarima pomoći NVO Naša akcija, Udruženje Roditelji, Udruženje ljubitelja Gorice i prirode i NVO OK Koral.

"Akcija ne bi bila moguća bez zajedničkog angažovanja građana, predstavnika lokalnih vlasti (Zelenilo, Čistoća i Glavni grad), stalne podrške medija i jednog broja društveno odgovornih kompanija, kao što su Hotel Ziya, Udruženje banaka Crne Gore, Faximil, ArtBeton, Bordo, Mouse, kao i kompanije Idea koja je donirala sendviče i sokove za subotu i kompanije Suza koja nam je obezbijedila vodu.

Svi građani koje žele da se uključe u akciju uređenja Zelene zone dobrodošli su da se pridruže u subotu u 11 časova. Više informacija o projektu i akciji mogu dobiti na Facebook grupi Zelena zona za djecu i penzionere ili nam mogu pisati na adresu: [email protected]", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.