Prijetio Nikšićaninu, pokušao da iznudi 500 eura, pa ga prebio
Ilustracija

Sproveden u ZIKS

Prijetio Nikšićaninu, pokušao da iznudi 500 eura, pa ga prebio

Nikšićka policija uhapsila je V.D. (26) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuda u pokušaju na štetu P.O. (33) iz Nikšića.

P.O. je 29.septembra dežurnoj službi CB Nikšić prijavio da je fizički napadnut od strane V.D.

On je kazao da ga je V.D. napao u njegovom vozilu, u mjestu Oštrovac, pokušavajući da od njega iznudi novac, nakon čega se udaljio sa lica mjesta i odnio ključeve od njegovog vozila.

"Kriminalistička obrada, koja je potom sprovedena, upućuje na sumnu da je V.D. u vozilu P.O. ovom licu uputio prijetnje po život i tijelo ukoliko mu ne preda 500 eura u roku od pola sata. V.D. je tom prilikom, sumnja se, zadao P.O. više udaraca stisnutim pesnicama u predjelu glave i tijela u momentu kada je P.O. pokušao da izađe iz svog vozila, a potom mu je drškom od noža koji je do tada držao u džepu takođe zadao više udaraca u predjelu leđa nanoseći mu lakše tjelesne povrede. Nakon što je, kako se sumnja, P.O. pristao da mu pod prijetnjom i prinudom da traženi novac i pošto mu je obećao da će mu ga naknadno predati, V.D. se udaljio sa lica mjesta uzevši ključeve od vozila P.O, nakon čega je P.O. pozvao policiju", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici CB Nikšić su odmah postupili po prijavi P.O. i došli na lice mjesta.

Pretragom terena pronađen je nož čijom drškom je, kako se sumnja, V.D. zadao P.O. udarce. V.D. se potraživao a službenici CB Nikšić su ga, nakon intenzivnih aktivnosti, pronašli i lišili slobode.

"Osumnjičeni V.D. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio KD iznuda u pokušaju. Nakon saslušanja kod tužioca, priveden je u zakonskom roku nadležnom sudiji za istragu koji je za njega donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana na osnovu čega je V.D. sproveden u ZIKS", saopšteno je iz UP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.