Legija tražio da ga puste da sahrani majku
Foto: Novosti

Čeka odobrenje

Legija tražio da ga puste da sahrani majku

Natalija Ulemek, majka Milorada Ulemeka Legije, preminula je u četvrtak u Beogradu. Ona je imala visok pritisak, probleme sa srcem i teško se kretala. Nekoliko dana bila je na bolničkom liječenju, a onda ju je ipak izdalo srce.

Najčuvaniji srpski zatvorenik će, jer mu to zakon dozvoljava, preko nadležnih zamoliti Specijalni sud, odnosno Viši sud u Beogradu i predsjednika tog suda, da mu dozvoli da izađe iz zatvora i ode na sahranu majci. Da li će mu to biti omogućeno, ostaje da se vidi.

Ukoliko dobije dozvolu da prisustvuje sahrani Legija će iz najčuvanijeg srpskog zatvora, požarevačkog "Alkatraza", biti sproveden do groblja uz jake mjere obezbjeđenja. Uz njega će, takođe, sve vrijeme dok traje opelo i sahrana, morati da stoje zatvorski čuvari. Moguće je da će obezbjeđenje biti pojačano i pripadnicima MUP, kako kojim slučajem ne bi došlo do nekih problema ili da eventualno ne pokuša da pobjegne.

Vijest o smrti Natalije Ulemek je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, duboko potresla cijelu porodicu, a najviše Legiju, koji je bio jako vezan za nju. Ipak, kako saznajemo, on je sve primio smireno i bez ikakvih ispada. Inače, Ulemek svojevremeno, kad mu je umro otac Milan, penzionisani podoficir JNA, nije prisustvovao sahrani. U to vrijeme, u proljeće 2004. godine, on se nalazio u bjekstvu.

Otkako je Legija uhapšen prije 13 godina njegova majka nije propustila nijednu priliku da ga vidi. Tako je u posjetu Miloradu otišla već 3. maja 2004. kada se predao i bio u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu. Iako već stara i lošeg zdravstvenog stanja, odlazila mu je i u posjete, u zatvor, kao i na ročišta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.