Beograd: Pritvoren vlasnik firme koja snabdijeva škole hranom
Ilustracija

Trovanje đaka

Beograd: Pritvoren vlasnik firme koja snabdijeva škole hranom

U Prvom osnovnom sudu je određen pritvor do 30 dana vlasniku "ketering-firme" koja je snabdijevala hranom četiri beogradske osnovne škole u kojima je došlo do trovanja đaka, rečeno je agenciji Beta u tom sudu.

Sudija za prethodni postupak tog suda odredio je osumnjčenom pritvor zbog opasnosti da bi sa slobode mogao da utiče na svjedoke, naveli su u sudu.

Pritvor je određen na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Policija je prije dva dana, u saradnji s Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, odredila zadržavanje do 48 časova B.P. (41), odgovornom licu privrednog društva "Catering&Bakers" koje je snabdijevalo hranom osnovne škole u kojima su se djeca otrovala hranom, saopštilo je tada Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

On je osumnjičen da je u svojstvu odgovornog lica tog privrednog društva proizvodio i stavio u promet škodljive životne namirnice, navodi se u saopštenju.

Gradskom zavodu za javno zdravlje bilo je prijavljeno da 135 djece iz četiri beogradske osnovne škole ima stomačne tegobe, rečeno je ranije agenciji Beta u zavodu.

To su bili učenici osnovnih škola "Vojvoda Mišić", "Radojka Lakić", "Braća Baruh" i "Veljko Dugošević".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.