Podgoričani najviše zakazuju online preglede
Ilustracija

Nakon nepunih mjesec dana

Podgoričani najviše zakazuju online preglede

Za nepunih mjesec koliko je crnogorskim građanima na usluzi servis Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore za online zakazivanje posjeta kod izabranih doktora u domovima zdravlja to je uradilo više od 500 pacijenata. Taj način zakazivanja, kazali su Dnevnim novinama u Fondu, najbolje je prihvaćen u centralnom dijelu Crne Gore.

Kako je Dnevnim novinama rekao portparol Fonda Amer Ramusović, zaključno sa 3. oktobrom pregled kod svog doktora preko online servisa zakazalo je 550 građana Crne Gore, većinom iz Podgorice.

“Više od 4.500 građana Crne Gore preuzelo je PIN od svog izabranog doktora, ali je do 3. oktobra pregled zakazalo 550 pacijenata. Najveći odziv za ovaj način zakazivanja je u Podgorici, a slijede Nikšić, Pljevlja, Herceg Novi, Bijelo Polje, Kotor… Interesovanje postoji u svim gradovima”, kazao je Ramusović.

On je podsjetio da online zakazivanje nije jedini način zakazivanja.

“Građani kao i do sada mogu zakazati preglede kod svojih izabranih doktora. Ovo je samo jedna od mogućnosti za zakazivanje pregleda kod izabranih doktora u cilju bolje dostupnosti, za građane koji su zauzeti, a koji koriste napredne tehnologije da mogu i na ovaj način jednostavnije i lakše zakazati pregled”, kazao je Ramusović.

Osim elektronskog zakazivanja, građani i dalje mogu zakazivati preglede direktno u domovima zdravlja ili putem telefona, a u Podgorici i preko Vibera.

Podsjetimo, online zakazivanje pregleda kod izabranih doktora građanima je dostupno od 11. septembra kada je počeo da radi portal Fonda zdravstva Ezdravlje. Da biste pristupili tom online servisu, neophodno je da se obratite svom izabranom doktoru kako biste dobili odgovarajući PIN kod, a prijava se obavlja ukucavanjem broja zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice), i PIN koda.

eZakazivanje omogućava online zakazivanje posjete, kao i provjeru, otkazivanje ili promjenu zakazanih termina, a na taj način se mogu zakazati sve vrste posjeta, osim preventivnih pregleda (savjetovališta za djecu i redovnih imunizacija) i kućnih posjeta izabranih doktora.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.