Ceca posjetila djecu oboljelu od raka

Ceca posjetila djecu oboljelu od raka

Djeca koja se liječe od raka na Institutu za onkologiju i radiologiju nedavno su poželjela da ih posjeti najveća muzička zvijezda Svetlana Ceca Ražnatović i da otpjevaju pjesmu s njom.

Blic im je tu želju ispunio. Ovaj dirljivi susret desio se juče. Osmjesi su preplavili Dječje odjeljenje Instituta za onkologiju, umjesto brige sreća na dječjim licima, iz soba odzvanja smijeh...

"Ne mogu da vjerujem da nam je došla Ceca! Jedva sam čekala da je vidim i da zajedno otpjevamo neki njen hit. Mnogo je volim zato što lijepo pjeva i mnogo je lijepa, a kada porastem, hoću da budem kao ona", uzviknula je čim je vidjela četvorogodišnja Maša Mladenović iz Beograda, koja se liječi od tumora na mozgu.

Njen široki osmjeh pokazao je koliko je snažna i poslije niza hemioterapija i tri operacije s kojima se izborila. Maša je prva i zapjevala Cecin hit "Autogram", a i ostali mali borci s Onkologije pokazali su talenat za pjevanje. Zapjevala je, naravno, i Ceca, kao i Anastasija, čiji je dolazak bio iznenađenje.

"Mnogo mi je drago da sam ovoj djeci bar jedan dan uljepšala svojim dolaskom. Nisam ni znala da su željeli da vide i Anastasiju. Ja sam je sama pozvala. Mogu vam reći da su se njoj više obradovali, iako su željno očekivali mene" rekla je Ceca.

Anastasija je, kao specijalan gost, ispunila djeci želju i otpjevala maminu pjesmu "Beograd". Ali Anastasija nije bila jedino iznenađenje. Sa njom i Cecom je došao i mađioničar.

603ktkqTURBXy9iNDkyM2UwZDhmOTM4NGUxOWI0YmM0MWU5MDZkMjFiOS5qcGVnkZMCzQKeAA

Susret je bio lijep, pun osmjeha i čiste dječje sreće, djeci je uljepšao svakodnevicu i skrenuo im misli sa bolesti s kojom se godinama bore. Ali ne završava se sve na tome. Naime, roditelji ove djece nemaju svoj krevet u bolnici, često noć provode na stolicama, u hodnicima ili u krevetu s djecom, a naravno da i ne pomisle da se od svojih mališana odvoje. Zato bi regulisanje smještaja za mame i tate bilo od velike koristi.

Udruženje „Uvijek sa djecom” odlučilo je da riješi taj problem pokrenuvši akciju za kupovinu „Roditeljskog kutka”, koju je i Ceca podržala.

"Dok sam bila tamo sve vrijeme mi je bila knedla u grlu, ali nisam došla da tugujem, nego da ih razveselim. Nadam se da sam uspjela. Potrudiću se da pomognem ovom dječjem odjeljenju i biće mi zadovoljstvo. Učestvovaću u ovoj akciji, apelujem na humane ljude da pošalju SMS kako bi se kupio stan u kome bi roditelji mogli da odspavaju, umiju se, presvuku, operu stvari i borave, jer su ovo zaista velike muke. Ne daj bože nikome, neka je svakome njegovo dijete zdravo i živo", rekla je Ceca i dodala: "Moramo više da se bavimo ovom djecom, moramo da im pomažemo, i njima, i njihovim roditeljima. Moramo djecu da okružujemo nekim lijepim trenucima, koji će ih ohrabriti jer oni žive jedan težak život".

Ženablic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.