Meč pod Goricom: Danska slavi, Jovetić u suzama
Foto: AA

Kvalifikacije za SP 2018

Meč pod Goricom: Danska slavi, Jovetić u suzama

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Podgorici od Danske 1:0, u meču grupe "E" kvalifikacija za odlazak na SP 2018. Ovim porazom Crna Gora je svoje šanse za jedno od dva mjesta koja vode dalje svela na minimum.

U jednom od najvažnijih mečeva u svojoj istoriji, selekcija Crne Gore večeras nije uspjela da izađe kao pobjednik protiv kvalitetnije selekcije Danske. 

Gosti su poveli u 16. minutu, kada je Eriksen preciznim šutem sa ivice šesnaesterca matirao Petkovića. Veliki peh za izabranike Ljubiše Tumbakovića desio se u 20. minutu, kada je zbog povrede van igre morao kapiten domaćih Stevan Jovetić. 

2017100522612467426530974Web

Crna Gora je pokušavala u nastavku meča da stigne do gola, ali bezuspješno. 

U ostalim mečevima grupe "E", Poljska je u Erevanu pobijedila Armeniju 6:1 i izborila plasman na SP, dok je Rumunija savladala Kazahstan 3:1. 

Kolo prije kraja, Poljska je prva sa 22 boda, Danska je osvojila 19, dok je Crna Gora treća sa 16 poena. Rumunija je osvojila 12, Jermenija 6, dok je posljednji Kazahstan s 2 boda. 

U narednom kolu, Poljska će ugostiti Crnu Goru, Danska će u Kopenhagenu igrati protiv Rumunije, dok će Kazahstan dočekati Armeniju. 

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.