Sveštenik saslušan u policiji, prijava za silovanje
Ilustracija

Sveštenik saslušan u policiji, prijava za silovanje

Žen­ska oso­ba pri­ja­vi­la je za si­lo­va­nje „sve­šte­ni­ka” tzv. Cr­no­gor­ske pra­vo­slav­ne cr­kve (CPC) La­va La­jo­vi­ća, zbog če­ga je on sa­slu­šan u po­li­ci­ji.

Iz­ja­vu po­vo­dom ovog do­ga­đa­ja u slu­žbe­nim po­li­cij­skim pro­sto­ri­ja­ma, u či­ji su tekst dnevne novine Dan imale uvid, La­jo­vić je dao 19. ju­la ove go­di­ne. Pre­ma na­vo­di­ma iz pri­ja­ve, kri­tič­ni do­ga­đaj se do­go­dio ne­ko­li­ko da­na pri­je sa­slu­ša­nja, da­kle, sre­di­nom ju­la ove go­di­ne.

Po­me­nu­ta žen­ska oso­ba op­tu­ži­la je La­jo­vi­ća da je si­lo­vao u nje­go­voj po­ro­dič­noj ku­ći u Pod­go­ri­ci. La­jo­vić je sa­slu­šan u CB Pod­go­ri­ca, u is­po­sta­vi kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je za su­zbi­ja­nje krv­nih de­li­ka­ta. 

dr105102017

Lav Lajović

U čla­nu 204 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka Cr­ne Go­re, ko­ji se ti­če kri­vič­nih dje­la pro­tiv pol­ne slo­bo­de, na­ve­de­no je da „ko pri­nu­di dru­gog na ob­lju­bu ili sa njom iz­jed­na­čen čin upo­tre­bom si­le ili pri­jet­njom da će ne­po­sred­no na­pa­sti na ži­vot ili ti­je­lo tog ili dru­gog li­ca, ka­zni­će se za­tvo­rom od dvi­je do de­set go­di­na”. 

Lav La­jo­vić je pri­li­kom sa­slu­ša­nja u slu­žbe­nim po­li­cij­skim pro­sto­ri­ja­ma ne­gi­rao iz­vr­še­nje ovog dje­la. Ka­zao je da su u pi­ta­nju la­žne op­tu­žbe, te da je seks u nje­go­voj po­ro­dič­noj ku­ći bio na do­bro­volj­noj osno­vi. 

Ni­je po­zna­to da li je Dr­žav­no tu­ži­la­štvo po­di­glo op­tu­žni­cu po­vo­dom ovog do­ga­đa­ja, ma­da za­kon­ski rok ni­je is­te­kao. 

Pre­ma za­pi­sni­ku sa sa­slu­ša­nja, La­jo­vić je is­pri­čao da je sre­di­nom ju­la ove go­di­ne do­veo žen­sku oso­bu u po­ro­dič­nu ku­ću, gdje su ima­li i pre­pir­ku, ali da su, upr­kos to­me, ima­li seks. Pre­ma nje­go­voj ver­zi­ji, seks u nje­go­voj po­ro­dič­noj ku­ći bio je na do­bro­volj­noj osno­vi, i ona je pri­sta­la, čak ga je i ini­ci­ra­la.

La­jo­vić je sa­op­štio i da na­vo­di iz pri­ja­ve po­me­nu­te žen­ske oso­be ni­je­su isti­ni­ti i da ni­ka­kvog si­lo­va­nja ni­je bi­lo. Ka­zao je da je po­me­nu­ta žen­ska oso­ba do­la­zi­la još jed­nom u nje­go­vu po­ro­dič­nu ku­ću, 19. ju­la, i tom pri­li­kom mu je na­ni­je­la tje­le­sne po­vre­de, jer ga je uda­ra­la u pred­je­lu gla­ve i ogre­ba­la po ru­ka­ma, upu­ću­ju­ći mu pri­tom i broj­ne uvre­de. 

Pod­sje­ti­mo, Lav La­jo­vić, svo­je­vre­me­no di­rek­tor „Po­bje­de”, a ne­ka­da i sa­vjet­nik biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, po­stao je po­lo­vi­nom ma­ja ove go­di­ne „đa­kon” ka­non­ski ne­pri­zna­te tzv. Cr­no­gor­ske pra­vo­slav­ne cr­kve, na či­jem če­lu je Mi­raš De­de­ić. Na­kon „ru­ko­po­lo­že­nja”, sa­op­šte­no je da je La­jo­vić knji­žev­nik i pu­bli­ci­sta ko­ji se ba­vio „te­o­lo­škim te­ma­ma i cr­kve­nim pi­ta­njem u Cr­noj Go­ri”.

Izvor:Dan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.