Oluja pogodila Njemačku, ima mrtvih
Foto: Twitter

Vjetar dostizao brzinu od 120 kilometara na sat

Oluja pogodila Njemačku, ima mrtvih

Najmanje dvije osobe danas su poginule u olujnom nevremenu koje je pogodilo sjevernu Njemačku, rušeći drveće i izazivajući prekid saobraćaja.

Vlasti u Hamburgu su upozorile stanovnike da ne izlaze, dok je u Berlinu vjetar dostizao brzinu od 120 kilometara na sat, prenosi AP.

Zbog nevremena su otkazani mnogi letovi, a došlo je i do poremećaja u željezničkom saobraćaju.

U nekoliko sjevernih država zatvorene su regionalne željezničke linije zbog opasnosti od grana drveća koje su pale na pruge.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.