Ako vas boli stomak i imate pojačan sekret posjetite ginekologa, a evo i zašto
Ilustracija

Ako vas boli stomak i imate pojačan sekret posjetite ginekologa, a evo i zašto

Osjećate li često jake, grčevite bolove u donjem stomaku? Sekret vam je pojačan, jakog mirisa i izmijenjene boje, a dešava vam se da na donjem vešu povremeno viditi tačkice krvi i onda kada nije vrijeme za menstruaciju?

Ne ignorišite ove simptome, već pravac kod ljekara, jer možda imate salpingitis, upalu jajovoda, koja može da dovede čak do steriliteta.

"Najčešči uzročnici ove infekcije su promiskuitet i seksualni odnosi bez zaštite. Izazivaju je bakterije, među kojima su streptokoke, stafilokoke, gonokoke, ešerihija koli, a sve češće su infekcije hlamidijom i mikoplazmom" kaže dr Slavica Vasiljević, ginekolog akušer i vlasnica ginekološke ordinacije “Merida”.

Naravno, dijagnozu može da postavi samo ginekolog na osnovu pregleda i laboratorijskih analiza.

"Salpigitis se liječi antibioticima i analgeticima. U slučaju infekcije hlamidijom i mikoplazmom, obavezno moramo da liječimo i partnera, a ukoliko se infekcija ponovi više puta, savjetujem da partner uradi spremokulturu i uretralni bris. Ako se salpingitis dijagnostifikuje na vrijeme, prognoze za izlečenje su odlične, ali ukoliko se ne liječi, skoro sigurno dovodi do steriliteta", kaže dr Vasiljević.

Žena blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.