Zbog obilnih padavina urušila se zgrada, stradalo šest osoba
Ilustracija

Tunis

Zbog obilnih padavina urušila se zgrada, stradalo šest osoba

U urušavanju zgrade u gradu Susa, na jugu Tunisa do kojeg je došlo zbog obilnih padavina, smrtno je stradalo šest osoba, od toga troje djece.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa saopštilo je kako se u jutarnjim satima urušila stara zgrada u gradu Susa. Ispod ruševina je preminulo troje djece uzrasta pet, sedam i devet godina, te tri odrasle osobe, od toga dvije žene, javila je Anadolija.

U trospratnici su živjele tri porodice.

 U toku su radovi na zgradi do urušenog objekta. Preduzete su visoke mjere sigurnosti. Pripadnici snaga sigurnosti i civilne zaštite utvrđuju razloge urušavanja.

Tuniški Nacionalni institut za meteorologiju saopštio je kako su padavine koje su zahvatile cijelu zemlju, najintenzivnije su bile u gradu Susa. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.