Opština Herceg Novi objavila konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Opština Herceg Novi

Do 19. oktobra

Opština Herceg Novi objavila konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi objavio je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za studijsku 2017/18. godinu i pozvao sve studente koji ispunjavaju uslove da se prijave.

"Prema Odluci o stipendiranju studenata poslije završene prve godine studij, pravo na stipendiju mogu da ostvare studenti koji imaju status redovnih studenata u javnim ustanovama visokog obrazovanja koje imaju svojstvo registrovanih licenciranih ustanova Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a imaju prebivalište u opštini Herceg-Novi", saopšteno je.

Redovni studenti po Odluci mogu da ostvare pravo na stipendiju ako su na prethodnoj godini studija položili sve ispite predviđene planom i programom za tu godinu sa prosječnom ocjenom iznad 8,5 i nemaju obnovljenu godinu tokom studija.

"Korisnik studentske stipendije obavezuje se da ukoliko mu bude obezbjeđeno zaposlenje na području Opštine Herceg-Novi u sektoru javnih preduzeća, opštinskih organa uprave, radi onoliko vremena koliko je primao stipendiju.

Ukoliko stipendista ne prihvati obavezu iz Rješenja o dodjeli stipendije obavezuje se da vrati primljenu stipendiju u punom iznosu, nakon zaposlenja, u vremenu za koje je i primao stipendiju", pojašnjavaju iz Opštine Herceg Novi.

Danas, 5. oktobra počinje rok za podnošenje zahtjeva i traje do 19.oktobra 2017. Neblagovremeno podnijeti zahtjevi se neće razmatrati.

Kandidati koji konkurišu za dodjelu stipendije uz prijavu na konkurs prilažu:

- Uvjerenje Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport koje student preuzima sa sajta Opštine Herceg Novi 

- Zahtjev Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, koji student preuzima sa sajta Opštine Herceg Novi 

- Potvrdu o prebivalištu

Zahtjev sa kompletnom dokumentacijom predaje se lično u Građanskom birou Opštine Herceg Novi ili se dostavlja na adresu: Opština Herceg-Novi, Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport, Trg Maršala Tita br.2, Herceg Novi.

Tekst Konkursa možete pogledati i preuzeti ovdje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.