Oliver Dragojević uprkos bolesti održaće humanitarni koncert
Oliver Dragojević

Vraća se na scenu

Oliver Dragojević uprkos bolesti održaće humanitarni koncert

Poznati hrvatski muzičar Oliver Dragojević, uprkos teškoj bolesti, sprema se vratiti na scenu.

Kako javljaju hrvatski mediji, u splitskom HNK-a je najavljen njegov nastup 15. oktobra s Gibonnijem, Tedijem Spalatom i Marijanom Banom, prenosi Radiosarajevo.ba.

Koncert imena ''Vjeruj u ljubav'' organizuje kantonalna liga protiv raka povodom obilježavanja 50. godišnjice humanitarnog rada. 

"Okupila se prava splitska ekipa koja se pokazala odgovornom u društvenim aktivnostima kad su u pitanju humanitarni koncerti. Ovo će biti poseban koncert s mnogo emocija. Nastavak je to priče od prije deset godina kad se ista ekipa okupila na Prokurativama za gradnju Centra za onkologiju u splitskoj bolnici", objasnio je Tomo Mrduljaš, producent koncerta.

Podsjećamo prije nešto više od mjesec dana, Oliveru je dijagnostikovan tumor na plućima.

"Dijagnoza je takva kakva je, ja se liječim, već sam bio na hemoterapiji, sad će biti nastavak i sve je u redu", rekao je tada Oliver Dragojević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.