EU  neće biti cjelovita ako ne integriše sve države Zapadnog Balkana
Foto: Gov.me

Darmanović na otvaranju Međunarodne naučne konferencije

EU neće biti cjelovita ako ne integriše sve države Zapadnog Balkana

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović govorio je danas na otvaranju Međunarodne naučne konferencije pod nazivom „Evropa, Balkan i Crna Gora“ koju je organizovala Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Humanističke studije Univerziteta Donja Gorica.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović je kazao da Evropska unija, nije nastala odjednom, niti je njen razvoj završen već da je to projekat koji se neprestano mijenja i prilagođava dešavanjima na evropskoj i široj, međunarodnoj sceni. 

Šef crnogorske diplomatije je istakao da članstvo u EU nema alternativu jer Evropska unija neće biti cjelovita, slobodna i jedinstvena ukoliko ne uspije da privuče i integriše sve države Zapadnog Balkana, te da će Brisel upravo na primjeru Crne Gore pokazati i potvrditi da vrata Evropske unije ostaju otvorena za sve one koji mijenjaju svoje zemlje nabolje.

Darmanović je zaključio da je budućnost Crne Gore, ali i svih zemalja regiona članstvo u EU jer će se na taj način osigurati mjesto u zajednici demokratskih država zasnovanoj na miru i demokratiji, podsticanju privrednog razvoja i konkurektnosti, poštovanju osnovnih ljudskih prava i sloboda, očuvanju različitosti evropskih kultura i načina života.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.