Zbog krađa u Nikšiću krivične prijave protiv šest osoba
Nikšić

Ukradene stvari većinom vraćene

Zbog krađa u Nikšiću krivične prijave protiv šest osoba

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, rasvijetlili dva krivična djela teška krađa počinjena na štetu firme „Montecargo“ AD Podgorica – PJP Nikšić i na štetu S.M. iz Nikšića, kao i krađu na štetu Željeznice Crne Gore.

Tom prilikom, policijski službenici su protiv F.M. (24) iz Nikšića nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio ova krivična djela.

"On je, kako se sumnja, izvršio provalu kontejnera firme „Montecargo“ i tom prilikom otuđio 120 kočionih umetaka. Osumnjičeni je, kako se sumnja, drugo krivično djelo teška krađa na štetu S.M. počinio na način što je sa parking prostora otuđio pmv marke „VW Pasat“ nikšićkih registarskih oznaka. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je F.M, kako se sumnja, počinio i krivično djelo krađa, na način što je sa kolosjeka Željezničke stanice u Nikšiću otuđio i 168 polovnih kočionih umetaka", saopšteno je iz Uprave policije. 

Nadležni državni tužilac je naložio da se protiv F.M. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa i krvično djelo krađa.

Nadalje, službenici CB Nikšić su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.K. (32) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

"On je jedno krivično djelo počinio na štetu S.K, na način što je, kako se sumnja, provalio u pmv „VW Golf“ i iz unutrašnjosti vozila otuđio motornu testeru marke „Stihl 29“, dok je drugo krivčno djelo počinio na štetu Z.S. na način što je provalio u pmv marke „VW Pasat“, izvršio premetačinu u vozilu i otuđio akumulator", saopšteno je.

Postupajući po prijavi zaposlene u butiku „Dan – Nin“, da je 12.septembra nepoznato lice iz unutrašnjosti objekta otuđilo više pari obuće, službenici CB Nikšić su rasvijetlili ovo KD i tom prilikom lišili slobode R.D. (37).

Nadležni tužilac je naložio da mu se privede iz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD krađa, a nakon saslušanja kod sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću ovom licu je određen pritvor nakon čega je sproveden u ZIKS.

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo krađa na štetu P.O. i tom prilikom nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.P. (42) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, otuđio auto prikolicu koja pripada P.O. Prikolica je oduzeta i vraćena vlasniku. 

Protiv maloljetnog V.R. (16) iz Nikšića nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu D.T. Maloljetnik je kako se sumnja sa igrališta OŠ ,,Olga Golović’’ otuđio mobilni telefon marke „Samsung A7“.

Nadalje, službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo krađa počinjeno na štetu A.K. i tom prilikom lišili slobode D.Đ. (37) iz Nikšića.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je ušao u porodičnu kuću u ulici Kočanskoj i iz tašne koja pripada A.K. otuđio novac u iznosu od 2.100 eura. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da mu se ovo lice sprovede uz krivičnu prijavu koji mu je nakon saslušanja odredio zadžavanje u službenim prostorijama CB Nikšić u trajanju do 72 sata, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću. Nakon saslušnja sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću odredio je ovom licu pritvor nakon čega je sproveden u ZIKS", saopšteno je.

Policijski službenici CB Nikšić su pronašli otuđeno vozilo, prikolicu, mobilne telefone, kao i veći dio otuđenih predmeta koje su vratili vlasnicima.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.