Sekulić: DPS formirao radnu grupu koja će se baviti preporukama OEBS-a
Predrag Sekulić

Kada se opozicija vrati u parlament

Sekulić: DPS formirao radnu grupu koja će se baviti preporukama OEBS-a

Demokratska partija socijalista formirala je svoju radnu grupu koja će se baviti preporukama OEBS-a, kako bi imala spremne prijedloge o ovim pitanjima kada se opozicija vrati u parlament, izjavio je za Pobjedu poslanik DPS-a Predrag Sekulić.

U radnoj grupi te partije su poslanici Marta Šćepanović, Miodrag Vuković, Željko Aprcović, Danijel Živković, Miloš Nikolić i Sekulić.

“Formirali smo radnu grupu koja se bavi ovim pitanjima i kada se opozicija vrati u parlament mi ćemo imati spremne prijedloge koji idu u susret onome što su preporuke OEBS-a”, rekao je Sekulić.

Prema njegovim riječima, preporuke koje je dao OEBS nakon monitoringa izbora su veoma jasne.

“DPS je osnovala radnu grupu koja će raditi na implementaciji tih preporuka u izbornom zakonodavstvu. Vjerujem da će nam se vrlo brzo priključiti u parlamentu i kolege iz opozicije i nadam se da sve to što je pitanje samih preporuka možemo riješiti u vrlo kratkom roku. Te preporuke se uglavnom odnose na veće učešće žena u parlamentu, na kapacitete Državne izborne komisije, i na neke druge, rekao bih tehničke stvari”, navodi Sekulić.

On je ocijenio da neće biti nikakav problem da većina partija u parlamentu, kada se opozicija vrati, podrži rješenja vezana za preporuke OEBS-a.

“Ne mislim da se predsjednički izbori mogu dovesti u pitanje čak i ako ne bude promjene izbornih zakona u brzom roku, zato što su predsjednički izbori definisani Ustavom i zakonima Crne Gore. S druge strane, mislim da je dobro za nas i za kolege iz opozicije da imamo nešto jasnija pravila kada su u pitanju preporuke OEBS-a”, navodi Sekulić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.