10.oktobra protestna vožnja crnogorskih taksista

Bar

10.oktobra protestna vožnja crnogorskih taksista

Strukovni sindikat taksista Crne Gore u utorak će održati protest u Baru, revoltirani dugogodišnjim neradom i nepoštovanjem zakona od nadležnih organa, a posebno organa lokalnih samouprava.

Protestna vožnja simbolično će početi u 12 sati i 10 minuta ispred Sportske dvorane Topolica, koje je i mjesto okupljanja učesnika,pišu Dnevne novine.

Kolona auto-taksi vozila će se kretati Ulicom Jovana Tomačevića do marketa Voli, Ulicom JNA do marketa Laković, a zatim Bulevarom dinastije Petrovića do semafora, Makedonskom ulicom, Ulicom Rista Lekića, nakon čega će ući u Bulevar revolucije ispred zgrade Skupštine opštine Bar, gdje će se kolona zaustaviti i u narednih sat vremena pročitati zahtjeve nadležnima.

“Želimo da iskažemo revolt zbog dugogodišnjeg nerada i nepoštovanja zakona strane nadležnih organa, a posebno organa lokalnih samouprava. Podsjećamo javnost da autotaksi preduzetnici u Crnoj Gori dugi niz godina posluju u neregularnim uslovima, što je direktna posljedica nerada nadležnih organa koji, nažalost, za takav nerad primaju velike nadoknade, a naročito za naše prilike. Umjesto da odgovaraju zbog zloupotrebe službenog položaja oni napreduju na bolje plaćena mjesta i takmiče se ko će iskazati veći nerad i nepoštovanje zakona prema taksi djelatnosti”, istakao je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović.

Prema njegovim riječima zloupotreba položaja je naročito evidentna kod službenika Komunalne policije i Sekretarijata za ekonomiju.

“Zbog svega toga auto-taksi preduzetnici su primorani da na ulicu traže svoja prava, jer su ih nadležni dugi niz godina ignorisali i zavlačili sa lažnim obećanjima. Učesnici protesta su auto-taksi preduzetnici iz primorskih opština i Podgorice, oko 150 vozila se očekuje”, kazao je Pavlović.

On navodi da skoro 15 godina pokušavaju da se izbore sa istim problemima, ali da se stanje ne poboljšava, već je gore iz dana u dan.

“U Baru su prije neki dan protivzakonito izdate dvije licence, iako su nadležni dokumentovano bili upozoreni da dugi niz godina rade na divlje. To je samo primjer bezakonja koji vlada u lokalnim samoupravama. Jedino u Podgorici se osjeća neki napredak, jer smo uspjeli da ih animiramo da nešto rade. U Baru nema parking mjesta za nas preduzetnike, a u Budvi je još gora situacija”, navodi Pavlović.

U Podgorici uklonjeno više od 70 nelegalnih taksi vozila

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.