Majka osuđena na zatvor jer nije vakcinisala dijete
Ilustracija

Muž dobio starateljstvo nad djetetom

Majka osuđena na zatvor jer nije vakcinisala dijete

Rebeka Bredou iz Mičigena osuđena je na sedam dana zatvora nakon što je odbila sudsku presudu prema kojoj mora da vakciniše sina. Njin bivši suprug, na temelju nove sudske presude dobio je privremeno starateljstvo nad djetetom kako bi mogao konačno da ga vakciniše, javlja BBC.

"Radije ću da sjedim iza rešetaka i ostanem pri svojim vjerovanjima, nego da radim nešto što se uveliko kosi s onim u šta vjerujem", rekla je na sudu, prenosi N1.

Inače, po zakonima koji su na snazi u Mičigenu, roditeljima je dopušteno da preskoče ili odgode vakcinaciju djeteta prema sopstvenim uvjerenjima. Ali, Bredou je prekršila zakon tako što je prekršila sporazum sa svojim bivšim suprugom još u novembru 2016. godine.

Bredou, inače majka dvoje djece tako je osuđena u srijedu zbog nepoštovanja prema sudu nedjelju dana nakon što joj je isti sud naredio da mora da vakciniše dijete. Po rođenju djeteta, ona i njen bivši suprug odlučili su da nastavie da žive odvojenim životima nakon što su dobili sina, pa su tako su donijeli privremenu odluku o odlaganju vakcinacije.

Dok je slušala izricanje presude, Bredou je na sudu rekla kako je edukovana majka koja vjeruje u slobodu izbora. Kazala je i kako vakcinacija djeteta ide direktno protiv njenih uvjerenja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.