Ilustracija

Vladajuće stranke u Austriji propustile da zaštite granice

"Islamski terorizam je već stigao u srce Evrope"

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe upozorio je da je islamski terorizam već stigao u srce Evrope.

On je ukazao da su vladajuće stranke u Austriji propustile da zaštite granice, prenosi Tanjug.

"Nije svaki musliman terorista, ali je gotovo svaki terorista u Evropi poslednjih godina bio radikalni islamista", naglasio je on na sinoćnjem skupu "Evropa suočena sa terorizmom" u Beču.

Prebacio je austrijskoj vladi da nije spremna da štiti stanovništvo, a za njemačku kancelarku Angelu Merkel je rekao:"Mnogi je zovu majkom, a ja sam srećan što nemam takvu majku". 

Bivši šef Savezne službe za borbu protiv terorizma (BVT) Gert Poli ocijenio je da je islamski motivisani terorizam najveća opasnost po bezbjednost evropskih država. 

Posebno povratnici iz džihada predstavljaju veliku prijetnju, dodao je on ukazujući da u EU, prema zvaničnim procjenama, ima već 3.000 povranika, a da su realne brojke daleko veće. 

U Austriji, kako ističe, postoji oko 300 takvih povratnika, a povećanu opasnost od objašnjava ilegalnom migracijom i neuspjelom integracijom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.