Zaplijenjeno 2,5 tone kokaina, automobili, puške...
Ilustracija

Maroko

Zaplijenjeno 2,5 tone kokaina, automobili, puške...

Marokanske vlasti saopštile su da su zaplijenile dvije i po tone kokaina i uhapsile 13 osoba tokom operacije sprovedene u tri grada.

Droga je zaplijenjena u gradovima na atlantskoj obali Škiratu i Buzniki, kao i u mediteranskom gradu Nadoru, a policija je istovremeno zaplijenila automobile, puške i 480.000 dolara u gotovini, saopštio je marokanski Centralni biro za pravosudnu istragu, prenosi AP.

Među osumnjičenima su i osobe sa dvojnim, marokansko-holandskim i marokansko-španskim državljanstvom. 

Dvije osobe, za koje se sumnja da su "mozgovi" kriminalne mreže, već se nalaze u pritvoru zbog ranijih optužbi. 

Direktor marokanskog Biroa Abdelhak Kijame rekao je da je kokain stigao iz Meksika i Venecuele. 

Maroko odavno važi za tranzitnu zemlju za šverc kokaina prema Evropi, ali je sve više i krajnje odredište švercovane droge, napominje američka agencija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.