URA: DPS zastrašivanjem pokušava da uguši svaki vid slobode u društvu

Pokušavaju da RTCG vrate pod svoje okrilje

URA: DPS zastrašivanjem pokušava da uguši svaki vid slobode u društvu

Nakon što su DPS partijski čelnici javnog servisa otišli sa rukovodećih pozicija RTCG-a, ta partija besomučno pokušava da metodama zastrašivanja i pritisaka ponovo uspostvi kontrolu nad medijskim servisom svih građana Crne Gore, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su naglasili da je očigledna težnja parapolitičke organizacije DPS da uguši svaki vid nezavisnosti od njihovog partijskog uticaja, da uguši svaki vid slobode i profesionalnosti u društvu.

„Odgovor na to što su ih građani tri primorske opštine poslali u neslavnu političku prošlost, bio je donošenje skandaloznog pljačkaškog Zakona o planiranju i izgradnji. Kao što je već poznato, pomenuti Zakon najviše pogađa primorske opštine i njihove prostorne resurse a generalno sve opštine u državi svodi na nivo mjesnih zajednica. Svjesni toga da im je jedino preostalo partijsko glasilo ružičasta televizija, sada pokušavaju da RTCG vrate pod svoje okrilje i uticaj“, kazali su u Građanskom pokretu URA.

U pokretu URA kažu da je ovo prvi put da Administrativni odbor Skupštine Crne Gore raspravlja po anonimnoj prijavi, a svima je ustvari jasno da ta prijava dolazi sa adrese organizovane kriminalne grupe sa oficijelnim imenom DPS.

„Svoje robote ovog puta su naštelovali da na Administrativnom odboru razriješe funkcije ljude iz Savjeta RTCG-a i Agencije za elektronske medije i to one koji ne izvršavaju njihove diktate i koji svoj posao obavljaju profesionalno“, istakli su iz Građanskog pokretra URA.

Oni su kazali i da je Agencija za sprječavanje korupcije ovim postupkom ponovo dokazala da je samo još jedna u nizu institucija sistema koje su zarobljene političkim uticajem sa vrha.

„Agencija za sprječavanje korupcije ostaje gluvonijema na to da u nizu lokalnih skupština imamo odbornike koji su u konfliktu interesa. Samo u Skupštini Glavnog grada imamo trinaest odbornika vladajuće većine koji se duži period nalaze u konfliktu interesa sa čime je ASK već upoznata i što su po službenoj dužnosti morali da riješe“, naglašavaju u pokretu URA.

Zaključuju da su već odavno istakli da je ASK među prvima koje bi trebalo reformisati, kako bi dobili nezavisne i kredibilne institucije u borbi protiv korupcije, posebno na visokom nivou.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.