Novi detalji: Istražitelji zapanjeni otkrićem u autu ubice iz Las Vegasa
Stiven Pedok, Foto: Twitter

Dvadeset povrijeđenih još je životno ugrožen

Novi detalji: Istražitelji zapanjeni otkrićem u autu ubice iz Las Vegasa

Policija je kazala da je Stiven Pedok pucao po masi između devet i 11 minuta prije nego što je sebi oduzeo život.

Postavio je kamere u i izvan hotelskog apartmana kako bi vidio policiju dok mu se približava.

Istražitelji su na tri lokacije povezane s Pedokom otkrili ukupno 47 komada oružja - njegovom hotelskom apartmanu, domu i u još jednoj nekretnini koja je povezana s njim u gradu Reno u Nevadi. Dvanaest komada oružja pronađenog u hotelskoj sobi bilo je opremljeno napravama koje ih pretvaraju u automatsko oružje i koje su legalne.

Oružje - puške, pištolje i sačmarice kupio je u četiri države - Nevadi, Utahu, Kaliforniji i Teksasu.

Pretres njegovog vozila otkrio je zalihu amonijeva nitrata, gnojiva koje se može koristiti za izradu eksploziva i koji je korišćen u napadu na saveznu zgradu 1995. u Oklahoma Sitiju kada je ubijeno 168 osoba.

U napadu u Las Vegasu povrijeđeno je više od 500 osoba od kojih su neke stradale u stampedu koji je nastao dok su posjetioci festivala pokušavali da bježe pred kišom metaka. Dvadeset povrijeđenih još je životno ugroženo.

Buka

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.