Kandidate za EU  vrjednovati po pojedinačnim doprinosima

Brajović- Ader

Kandidate za EU vrjednovati po pojedinačnim doprinosima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom razgovora sa predsjednikom Mađarske Janošom Aderom, rekao je da ta posjeta predstavlja nastavak intenzivnog političkog dijaloga i doprinosi jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Brajović je istakao važnost daljeg snaženja parlamentarne saradnje, kako kroz aktivnosti parlamentarnih odbora, tako i grupa prijateljstva, te ocijenio da između Crne Gore i Mađarske postoji potencijal za unaprjeđenje bilateralne saradnje u nizu oblasti od obostranog interesa, sa posebnim fokusom na ekonomski sektor.

Brajović je zahvalio na kontinuiranoj pomoći Mađarske u evroatlantskoj integraciji Crne Gore, kao i za političku i ekspertsku podršku na evropskom putu.

Ader je naglasio da se Mađarska bilateralno, ali i kroz svoje učešće u Višegradskoj grupi kojom trenutno i predsjedava, snažno zalaže za dalje proširenje Evropske unije.

On smatra da Crna Gora može poslužiti kao primjer u regionu, budući da je kao stabilna država predvodnik u procesu evropske integracije. Predsjednik Mađarske je naglasio neophodnost vrjednovanja pojedinačnog učinka svake zemlje kandidata, te potrebu da se u okviru procesa pregovora postavljaju jasni ciljevi i rokovi.

Sastanku sa predsjednikom Mađarske su prisustvovali potpredsjednici Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.