Otvoreno renovirano hematološko-onkološko odjeljenje Instituta za bolesti djece
FOto:PinkM

Značajna donacija

Otvoreno renovirano hematološko-onkološko odjeljenje Instituta za bolesti djece

U Institutu za bolesti djece danas je otvoreno rekonstruisano hematološko-onkološko odjeljenje. U 200 kvadratnih metara renoviranog prostora najveći dio sredstava uložilo je Udruženje roditelja djece oboljele od malignih oboljenja.

 Direkotrka Kliničkog centra Zorica Kovačević kazala da je ovo značajna donacija koja će omogućiti da ljekari pružaju zdravstvenu zaštitu u savremenim uslovima. Vrijednost investicije je preko 60 hiljada eura.

Svake godine u Crnoj Gori oko 20 djece oboli od malignih bolesti. Kako bi se ovoj djeci olakšalo liječenje u u otvoreno renovirano hematološko-onkološko odjeljenje Instituta za bolesti djece.slovima u kojima borave, danas je

– Naši ljekari stručno pružaju pomoć i sada će imati mogućnost da rade i pružaju zdravstvenu zaštitu u novim prostorijama, u savremenim uslovima – kazala je direkotrica Kliničkog centra Zorica Kovačević.

Iz Instituta za bolesti djece kažu da ova rekonsturkcija mnogo znači za samu kliniku, ali i djecu oboljelu od najtežih bolesti.

– Moja želja je da djeca budu zdrava i da kapaciteti budu prazni, ali u slučaju da zla kob naruši njihovo djetinjsto, naši mali pacijenti će dočekati ozdravljenje u ambijentu koji je komforan – poručila je dr Sonja Milašinović direktorica Instituta za bolesti djece.

Rekonstrukcija odjeljenja omogućena ja zahvaljujući angažmanu roditelja djece oboljele od kancera.

– Uspjeli smo da sredimo odjeljenje i nadam se da neće biti oboljele djece, a za one koja budu na odjeljenju uslovi će biti poboljšani i neće imati osjecaj da su u bolnici. Naša misija je da pomažemo djeci i roditeljima i Institutu u vidu opreme i bilo kojih drugih poboljšanja uslova u kojima radi medicinski kadar – kazala je Dijana Stojanović predsjednica Udruženja Feniks.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje koji je pomogao rekontrukciju odjeljenja podsjećaju da je u saradnji sa stranim klinikama djeci oboljeloj od malignih oboljenja omogućeno kvalitetno liječenje, sa kako poručuju najvećim mogućim ishodom izliječenja.

PinkM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.