Demokrate o ostavci Ljumovića: Sukob u DPS-u preliva se na Vladu
Demokrate

Nije ih iznenadila ostavka

Demokrate o ostavci Ljumovića: Sukob u DPS-u preliva se na Vladu

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da ih nije previše iznenadila ostavka ministra kulture Janka Ljumovića.

"Prethodnih dana svjedoci smo sukoba unutar DPS kriminalne organizacije, gdje se podšefovi nadgornjavaju pokušavajući da zauzmu svoje mjesto u tom kartelu. Ono što je bitno naglasiti jeste da su to dvije glave jednog tijela i da tu nema ni žrtve ni pravednika. Jedina žrtva u njihovom sukobu, kao i u prethodnih 28 godina, su građani. Niti rektorka sa torbom od nekoliko desetina hiljada eura može biti žrtva, niti Marković zvani crna kutija može biti pravednik", navodi se u saopštenju.

Sukob u DPS-u se, smatraju, reflektuje na Vladu. 

"Ono što je mnoge iznenadilo, a moramo priznati nas u Demokratama i nije previše, jeste ostavka ministra kulture Janka Ljumovića koji se solidariše sa, sada već, bivšom rektorkom. Ne samo da postoji sukob frakcija unutar DPS-a, već je taj sukob toliko produbljen da se reflektuje na samu Vladu Crne Gore, pa ministri daju ostavke, što je skandal. Krovna institucija izvršne vlasti ni dana ne smije trpjeti i ispaštati zbog sukoba unutar jedne partije, jer samim tim ispašta Crna Gora. No, ovo oslikava svu nestabilnost Vlade Crne Gore, ali i unutar DPSa o kojoj se duže vrijeme govori", navodi se u saopštenju. 

Demokrate zato smatraju da su izbori neophodni.

"Zbog ovakve krize unutar vladajućeg DPS-a koja se prelila na Vladu Crne Gore, samim tim i na državu Crnu Goru, smatramo da je pod hitno potrebno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi se konstituisala vlast koja će stabilno voditi ovu državu, a zauvjek otišli oni koji skoro tri decenije pljačkaju, uništavaju i vode u propast sopstveni narod.

Obavještavamo građane da je ovo samo jedan od brojnih razloga za održavanje vanrednih izbora. Vlast od prvih izbora na kojima su Demokrate izašle i DPS u tri primorske opštine poslale u političku penziju, na silu pokušava da stvar preokrenu u svoju korist, ali bezuspješno. Poslednji takav pokušaj jeste sramni i diskriminatorski zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, kojim se pokušava povratiti upravljanje nad zemljištem onima koji su opustošili Crnu Goru. Sve su ovo krize, nemoći i mahinacije koje organizovana kriminalna grupa pokušava da sprovodi, ali bezuspješno, pa država svakim danom upada u sve veću krizu, i političku i ekonomsku i svaku drugu. Zato, ponavljamo, jedino rješenje ove dugoročne krize jeste raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora", dodaje se u saopštenju. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.