Tumbaković o utakmici istine: Nema kalkulacija protiv Danske
Ljubiša Tumbaković

Željeni rezultat se może ostvariti na terenu

Tumbaković o utakmici istine: Nema kalkulacija protiv Danske

Fudbalska reprezentacija Crne Gore protiv Danske neće kalkulisati i na to nema pravo, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković.

Duel Crne Gore i Danske, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na programu je 5. oktobra u Podgorici.

Tumbaković je naglasio da vjeruje da je Crna Gora jak kolektiv i da željeni rezultat może ostvariti na terenu.

On nije želio da najavi da će crnogorska reprezentacija ići na pobjedu, navodeći da će sve uraditi da je ostvare.

"Kad sam na početku karijere to govorio nijesam dobro prošao. Ni ovga puta neću reći, ali radimo i pripremamo se kao da ćemo da pobijedimo, ali nećemo to da izgovorimo. To želimo i sve ćemo da uradimo da ostvarimo", kazao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je očekivao da Crna Gora može doći u situaciju da se bori za baraž ili plasman na SP.

"Kad nešto radim i planiram želim i da uspijem. Gdje god sam radio trudio sam se da ostavim trag, ali i rezultat. Crna Gora je dobila interesantnu grupu, sa dvije selekcije koje su bile bolje od nas na papiru. Ušli smo hrabro da dugoročno napravimo reprezentaciju koja će da ostavi trag i koja će biti prpoznatljiva po načinu i stilu igre. Vjerovao am da će posljedica toga doći i rezultat", kazao je Tumbaković.

On smatra da je trenutna situacija na tabeli satisfakcija za sve što je urađeno za manje od dvije godine.

"Trudili smo se da izanaliziramo igru Danske, u odbrani i napadu, prekide i pojedince koji su nama interesantni. Imaju kvalitetet, ne bi bili to što jesu da ga nemaju. Gdje su najtanji, ili najkvalitetniji, vrline i mane pokušaćemo da iskoristimo ili nedozvolimo da se razviju", kazao je Tumbaković.

On smatra da Danska da poslije poraza u prvom međusobnom duelu ne smatra Crnu Goru malom reprezentacijom.

"Ako su nas do tada smatrali da smo mali sada to sigurno ne. Ravnopravni smo u bilo kom obliku, tabelarno i kvalitetu. Volio bih da nas ne doživjljavau kao posbno kvalitetne", rekao je Tumbaković.

On je istakao da je njegova želja bila reprezentacija što duže ostane u konkurenciji za visok plasan i da ga raduje što su u trenutno konkurentni za obje opcije. 

Crna Gora i Danska uoči međusobnog duela pod Goricom imaju isti broj bodova, kao i istu gol razliku, a jednak im je i broj datih i primljenih golova. 

Prvi međusobni duel u Kopenhagenu pripao je crnogorskoj reprezentacji 1:0. 

Crnogorski fudbaleri uoči duela sa Danskom upisali su pet pobjeda, remi i dva poraza. Savladali su dva puta Kazahstan (5:0 i 3:0), a po jednom Jermeniju (4:1), Dansku (1:0) i Rumuniju (1:0). Sa Rumunijom kao gosti igrali su neriješeno 1:1, dok su poraženi od Jermenije 3:2 u gostima i Poljske 2:1 pred svojim navijačima.

Danska je po dva puta pobijedila Jermeniju (1:0 i 4:1)i Kazahstan (4:1 i 3:1), a jednom Poljsku (4:0). Izgubila je od Poljske u Varšavi 3:2 i Crne Gore u Kopenhagenu (1:0), dok je sa Rumunijom u Klužu igrala neriješeno (0:0).

Crna Gora će u posljednjem kolu, 8.oktobra, biti gost Poljske, dok će Danska u Kopengahenu igratii sa Rumunijom. 

Vijesti/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.