Vujanović nakon smjene rektorke: Uvažavam reformska dostignuća Radmile Vojvodić
Filip Vujanović

Oglasio se šef države

Vujanović nakon smjene rektorke: Uvažavam reformska dostignuća Radmile Vojvodić

Crnogorski predsjednik, Filip Vujanović, rekao je da uvažava visoka reformska dostignuća bivše rektorke Univerziteta Crne Gore (UCG), Radmile Vojvodić, navodeći da je ubijeđen da će biti nastavljeno uspješno sprovođenje reformi na UCG-u.

Vujanović je, upitan da prokomentariše dešavanja na Univerzitetu, kazao da, kao predsjednik države koja ima uspješnu Vladu i državni Univerzitet čiji je menadžment značajno reformisao i unaprijedio poziciju UCG-a, želi da se ne dogodi nikakav nesporazum na relaciji Vlade i Univerziteta.

Vujanović je podsjetio da je Vlada donijela odluku da sjedište Visoke medicinske škole ostane u Beranama.

On, kako je rekao, tu odluku potpuno razumije i podržava.

“Mislim da u politici ukupnog razvoja sjevera treba fakultetsku ustanovu sačuvati u Beranama i omogućiti da ona nastavi da funkcioniše u smislu opšteg interesa stanovništva Berana i sjevera Crne Gore”, rekao je Vujanović novinarima na Cetinju, nakon sastanka sa mađarskim kolegom Janošom Aderom.

Kako je pojasnio, to treba učiniti, ne samo iz razloga koje je saopštila Vlada, nego i informacije koje on ima u komunikaciji sa ljudima iz Berana.

“Žao mi je što se lakše, brže i sa više razumijevanja to pitanje nije riješilo. Veoma uvažavam visoka reformska dostignuća rektorke, sada već bivše i nadam se da će reformski kurs Univerziteta biti nastaviti, bez obzira na to što ona sada nije na poziciji rektora”, kazao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, veoma bi ga radovalo da se unutar crnogorske javnosti upućuju poruke koje će biti u funkciji mirnog odnosa i rješavanja tog problema koji je dobio epilog na Upravnom odboru, a koji će se očigledno unutar sudskih procedura kod nadležnog suda ispitati.

“Ubijeđen sam da će naša Vlada uspješno nastaviti da radi i da će Univerzitet nastaviti uspješno da sprovodi reforme”, poručio je Vujanović.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.