Erdogan dočekan uz najviše počasti
Foto: AA

U zvaničnoj posjeti Iranu

Erdogan dočekan uz najviše počasti

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je danas u posjetu Iranu, a u glavnom gradu Teheranu ga je uz najviše počasti dočekao iranski predsjednik Hasan Rohani.

Erdogan je u pratnji konjice stigao u palatu Sadabad, gdje ga je dočekao Rohani.

Uslijedilo je intoniranje državnih himni Turske i Irana, nakon čega su se Erdogan i Rouhani rukovali, a sve to su zabilježili fotoreporteri i kamermani.

2017100422609177126473872Web

U pratnji Erdogana u Teheranu borave načelnik Generalštaba Turske Hulusi Akar, ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu, ministar ekonomije Nihat Zejbekci, ministar energetike i prirodnih resursa Berat Albajrak, ministar trgovine i carina Bulent Tufenkci, ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, ministar odbrane Nurettin Canikli i šef obavještajne službe Hakan Fidan.

Ceremeniji dočeka je prisustvovao i ambasador Turske u Teheranu Riza Hakan Tekin.

Nakon ceremonije dočeka uslijedio je odvojeni sastanak Erdogana i Rouhanija, a tokom dana planiran je i sastanak Vijeća za saradnju na visokom nivou između Turske i Irana, kojima će predsjedavati lideri dvije zemlje, kao i zajednička konferencija za novinare.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.