Ljumović: Moralno je da podnesem ostavku
Janko Ljumović

Vraća se profesorskom poslu

Ljumović: Moralno je da podnesem ostavku

Nakon ostavke koju je podnio na mjesto ministra kulture, Janko Ljumović je saopštio da se vraća u potpunosti profesorskom poslu, uvjeren da je “Univerzitet mjesto na kome se gradi elita čija djela doprinose razvoju društva”.

U saopštenju medijima Ljumović kaže da je, na poziv profesora i saradnika Fakulteta dramskih umjetnosti i grupe profesora UCG da bude potpisnik saopštenja povodom odluke UO UCG da smijeni rektorku Radmilu Vojvodić, prihvatio da to uradi kao dio akademske porodice kojoj pripada od 2001.

"Prihvatio sam bez dvojbe. Kada sam pročitao tekst saopštenja zaključio sam da je moralno da istog dana podnesem ostavku na mjesto ministra kulture u 41. Vladi Crne Gore", navodi Ljumović.

Navodi i da medije i javnost o ostavci obavještava danas, jer je cijenio da je red da tu informaciju prvo saopšti Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

“Posao ministra kulture obavljao sam shodno svojim znanjima i imao izuzetno kvalitetnu komunikaciju sa svim akterima tog složenog posla. Želim svaki uspjeh u tom poslu da podijelim sa svima od predsjednika Vlade do svih zaposlenih u Ministarstvu kulture, a svaki neuspjeh je samo moj”, zaključio je Ljumović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.