Amfilohije: CPC nema pravo da svojata tuđe
Amfilohije

"Imovina joj ne pripada"

Amfilohije: CPC nema pravo da svojata tuđe

Vjerska zajednica ima pravo da stiče imovinu i da gradi svoje hramove, ali nema pravo da upada i svojata tuđe, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Amfilohije je povodom dešavanja na Cetinju, kada je CPC zabranjeno služenje u crkvi na Ćipuru poručio da je jedina priznata pravoslavna crkva u Crnoj Gori Mitopolija Crnogorsko-primorska.

"Nigdje u svijetu vjerska zajednica nema pravo da ugrožava, da napada, da upada i svojata, jer oni nisu pravoslavna crkva", kazao je mitropolit Amfilohije komentarišući CPC.

CPC, kako je kazao, nema pravo da vrši nasilje. "U pravu je bila cetinjska policija", poručio je Amfilohije.

"Ova grupa, ta nevladina organizacija koja sebe naziva crkvom ide još dublje, jer misli da sva imovina njoj pripada jer se nazvala crnogorskom. Ne pripada joj", poručio je Amfilohije.

Amfilohije je ovo saopštio na događaju na kojem je najavio naučni skup „Zetski gospodari Crnojevići i veziri Bušatlije", koji će biti  održan 6. i 7. oktobra na Cetinju i Podgorici u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske.

Tim povodom mitropoliti Amfilohije je kazao da je Istorijski period XIV vijeka “organski vezan za današnja zbivanja na Balkanu”.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.